Posted on

by

in

Coronacrisis in Nederland zorgt voor explosieve groei in de verkoop van e-steps

In maart waarschuwden we al dat het gebruik van OV tijdens de corona pandemie gevaarlijk is. Wetenschappers noemen OV infectiehotspots. We riepen het kabinet op dat het fijn zou zijn als we in tijden van crisis zelf kunnen bepalen hoe we van A naar B reizen en dat het fijn zou zijn als ze PLEV’s zouden gedogen of versneld konden legaliseren.

Mark Rutte richtte zich op jongeren en vroeg of ze ideeën hadden over de aanpak van de coronacrisis en of ze die plannen dan ook meteen konden toepassen: Ik vind het belangrijk dat jongeren niet afwachten wat wij bedenken, maar actief meedoen, begin de revolutie van onderaf.

De PLEV revolutie is al enige tijd gaande maar sinds de coronacrisis is de verkoop van e-steps maar ook van Onewheel’s geëxplodeerd. Uit onderzoek van Autobahn blijkt zelfs dat de verkoop van e-steps in Nederland sinds de pandemie is vervijfvoudigd. Leveranciers van e-steps geven aan dat ze een flinke stijging zien van de verkoop en dat heeft te maken met de reisbeperkingen en omdat je als reiziger een groot risico loopt op besmetting met corona in het OV.

De stijging van de verkoop is ook opmerkelijk omdat ze nog steeds dagelijks in beslag worden genomen door de politie omdat ze niet zijn toegestaan op de openbare weg. Wat we ook vaak horen is dat eigenaren van een in beslag genomen PLEV de volgende dag al weer op een nieuw exemplaar rondrijden. Dat is een teken dat er steeds meer mensen in Nederland rondrijden op een PLEV die de wetgeving van de overheid niet meer serieus nemen. Hoe dat komt? Kijk naar de rest van de wereld daar rijden PLEV’s zonder problemen overal rond, Nederland is een van de laatste landen waar ze verboden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *