Posted on

by

in

Cora van Nieuwenhuizen wordt lobbyist

Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat maakte vanmorgen bekend dat ze stopt. Ze wordt lobbyist voor de brancheorganisatie voor de energiesector.

We kregen vandaag veel vragen wat dat gaat betekenen voor de legalisatie van LEVs. Haar partijgenoot Barbara Visser, volgt haar op dus qua beleid zal er helemaal niks veranderen. Daarbij komt ook dat Visser een tussenpaus is omdat de nieuwe ministersposten na de formatie opnieuw verdeeld zullen worden.

In tenminste 18 Europese lidstaten rijden LEVs met en zonder stuur zonder noemenswaardige problemen rond. Heel eenvoudig, via zelfregulering en een aansprakelijkheidsverzekering. In Nederland is het een misdaad als je een LEV op de openbare weg gebruikt.

3 reacties op “Cora van Nieuwenhuizen wordt lobbyist”

 1. Richard avatar
  Richard

  kunnen we geen kortgeding aanspannen tegen de staat. of ons wenden tot het Europees hof. hoever staat het met de handtekening actie

  1. Kuro avatar
   Kuro

   Je kan aleen een kortgeding aanspannen tegen de staat, via de staat. Je ziet het ook met de huidige maatregelen (recentelijk zandvoort mag doorgaan want prinsje Bernhard, alle andere evenementen geen vergunning) dat dergelijke processen niet eerlijk en transparant verlopen. De pure rechtstaat is een facade, en het Europees hof gaat ons daar ook niet in helpen.

 2. Hendrik avatar
  Hendrik

  Lobbyist.. van wat ik daarvan meekrijg (o.a. zittingen die Louis op zijn YouTube kanaal deelt) is dat over het algemeen niet het meest ethische beroep.

  Overbetaalde mensen met bijzonder weinig kennis van zaken die genoeg middelen krijgen en politieke ingangen hebben om het doel van hun opdrachtgever te bereiken. Al helemaal om dit als (ex)minister te gaan doen vind ik bijzonder. Misschien zie ik het verkeerd maar de politiek wordt steeds meer corrupt.

  Ondanks dat ze haar toezeggingen niet na is gekomen (legaliseren als het veilig kan) had ik nog geen hekel aan haar. Nu wel, nul respect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *