Posted on

by

in

Concept Legaalrijden Position Paper

We krijgen vaak de vraag van overheden, verzekeraars en andere instanties wat we als Legaalrijden en vanuit de petitie nou precies willen. Ook de vraag hoe dingen nou vaak precies zitten. Zijn die LEVs nou echt zo levensgevaarlijk of is het net zoals bij de komst van de fiets die destijds bij de introductie ook als onhandig en gevaarlijk is gedemoniseerd. 

In 1898 gaf het kabinet via de minister-president aan koningin Wilhelmina een fietsverbod omdat het te gevaarlijk zou zijn. Pikant detail op een dag als vandaag, ze mocht wel schaatsen. 

Wij hebben nog niemand van het Koninklijk huis gespot op een Onewheel of een e-step maar gezien de huidige wetgeving zou het ons ook niet verbazen als de overheid het gebruik van een LEV zou afraden. De prinsesjes gaan wel op een fiets naar school. 

Ondertussen zien we dat het volk zich meer en meer verplaatst op een LEV. Omdat er in Nederland nog niks is geregeld qua wetgeving gebeurd dat al jaren onverzekerd. Inmiddels rijden er in Nederland tienduizenden LEVs onverzekerd rond. Wij vinden dat onverantwoord en roep het kabinet op om snel LEV wetgeving te bedenken. Omdat we hebben gezien dat ze daar zelf niet uitkomen willen we graag helpen. Daarom hebben we een Legaalrijden Position Paper geschreven met tips en aanbevelingen en vooral met feiten. 

Het is te downloaden via de link in onze bio, vooralsnog een concept maar omdat we een brede community zijn delen we hem alvast. Tips en aanbevelingen zijn meer dan welkom. We updaten de Position Paper regelmatig zodat je altijd de meest actuele versie leest via de link in onze bio. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *