Posted on

by

in

Commissie voor Infrastructuur en Waterstaat praat over PLEV’s

Woensdag 18 december komt de commissie voor Infrastructuur en Waterstaat weer bijeen om een aantal onderwerpen te bespreken. Agendapunt 2 op de lijst zijn de bijzondere bromfietsen. Onder die noemer vallen onze PLEV’s en de minister gaat een update geven over de voortgang.

We hebben als indieners van de petitie bij het ministerie aan tafel gezeten en met een aantal leden van de Tweede Kamer gesproken. In die gesprekken hebben we kort en bondig de wensen van inmiddels meer dan 12.500 (toekomstige) PLEV eigenaren kenbaar gemaakt maar ook die van verhuurders van deelsteps.

Onlangs hebben we ook aan de Tweede Kamer gevraagd of het mogelijk is om een rondetafelgesprek te organiseren waarin alle partijen die zich bij ons hebben aangesloten met de commissie  kunnen brainstormen over PLEV’s. Nu zien we een versplintering van allemaal lobbyisten, deelsteps verhuurders, stichtingen en leveranciers. Dat kan een stuk efficiënter via ons als vertegenwoordigers van de grootste niet commerciële PLEV gebruikersgroep in Nederland.

We zijn net als jullie zeer benieuwd naar de commissievergadering in de Thorbeckezaal die morgen vanaf 14:00 uur live te volgen is via deze link.

Mocht je aan het begin van het debat om 14:00 uur denken dat je naar het verkeerde debat zit te luisteren dan klopt dat. De commissievergadering begint met een debatje over snelweglopers. Daarna komen de PLEV’s aan de orde.

De Tweede Kamer heeft ook een erg goede app waarmee je de debatten kan volgen. Die kan je via deze link downloaden. Het debat wat je wil volgen begint om 14:00 uur in de Thorbeckezaal en heeft de titel verkeersveiligheid in de app. Wat ons opviel is dat de volgorde van de agendapunten in de app anders zijn dan via de website van de Tweede Kamer. Voordeel van de app is dat je het debat later ook nog even kan terugkijken of downloaden.

Bij het overleg zit niet alleen Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat maar ook Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid. Hij gaat over de boetes, handhaving, inbeslagname en het versnipperen van PLEV’s. In augustus liet de korpsleiding van de politie nog weten dat handhaven op PLEV’s geen prioriteit heeft en dat agenten er ook niet actief op controleren. Helaas hebben wij een geheel ander beeld.

Update: het overleg is geannuleerd.

3 reacties op “Commissie voor Infrastructuur en Waterstaat praat over PLEV’s”

 1. Edwin van de Wouw avatar
  Edwin van de Wouw

  wat is dit… afgelast..?

 2. H.K. Cheung avatar
  H.K. Cheung

  Vergadering is helaas uitgesteld.

  https://www.tweedekamer.nl/debat_en_vergadering/commissievergaderingen/details?id=2019A03391
  “Verkeersveiligheid (tot nader order uitgesteld)
  Deze vergadering is verplaatst naar een nog onbekend tijdstip”

 3. Edwin van de Wouw avatar
  Edwin van de Wouw

  BRON: https://www.tweedekamer.nl/debat_en_vergadering/commissievergaderingen/details?id=2019A03391

  Verkeersveiligheid (tot nader order uitgesteld)
  Deze vergadering is verplaatst naar een nog onbekend tijdstip
  HERZIENE CONVOCATIE
  (agendapunten toegevoegd*)

  In de eerste termijn geldt een indicatieve spreektijd van maximaal 5 minuten per fractie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *