Posted on

by

in

Breda wil al weer proefballon gemeente worden voor de e-step

De VVD-raadsfractie in Breda moet misschien eens een keertje bellen met partijgenoot Cora van Nieuwenhuizen. Ze willen namelijk dat hun gemeente proefgemeente wordt zodat er met de e-step geëxperimenteerd kan worden.

In een brief aan het college van Breda schrijven raadsleden Eddie Förster en Ton Overeem dat de e-step in veel landen over de hele wereld al gemeengoed is maar dat hij in Breda nog ontbreekt. De e-step is praktisch en is ook zeer geschikt als leen-voertuig, aldus de liberalen.

Blijkbaar zijn ze vergeten dat Boaz Adank VVD wethouder in Breda precies een jaar geleden ook al eens hetzelfde heeft voorgesteld samen met BIRD. Adank wilde graag dat Breda de eerste stad in Nederland zou worden waar elektrische deelsteps zouden rondrijden. Een lobbyist bij Bird zag het plan wel zitten maar de minister gooide roet in het eten. Wij snappen wel waarom. Er is in Nederland ook nog zoiets als een gelijkheidsbeginsel.

Als je in één gemeente ineens wel e-steps gaat toestaan en de rest van Nederland niet dan wensen we de politie succes met handhaven. Daarbij willen verzekeraars e-steps ook niet verzekeren en is het op zich vreemd dat de VVD fractie in Breda nog steeds alleen maar praat over e-steps. We leven inmiddels in 2020 en dankzij Legaalrijden praten ze zelfs in de Tweede Kamer al over LEVs zoals de Onewheel en elektrische skateboards. Dat kan ook best in Breda en de rest van Nederland.

Experimenten met deelsteps zijn al veelvuldig gedaan en de resultaten daarvan kan je hier zien.

Eén reactie op “Breda wil al weer proefballon gemeente worden voor de e-step”

  1. William Young avatar
    William Young

    Het is mij nog steeds niet duidelijk of er al of niet een onderscheid wordt gemaakt tussen zelfrijdenden steps en die met trapondersteuning. Wie kan het zeggen??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *