Posted on

by

in

Boete en inbeslagname elektrisch skateboard voor forens die ging werken

Software ontwikkelaar Mees gaat al jaren met zijn elektrisch skateboard naar zijn werk maar vanmorgen ging het mis. Mees is staande gehouden door een motoragent in Eindhoven. Zonder waarschuwing kreeg hij meteen een boete van €340 en zijn Exway X1 Pro is in beslag genomen.

Op de website van de Rijksoverheid staat nog steeds het volgende:

U kunt een waarschuwing of boete van €260 krijgen als u met een elektrisch skateboard de openbare weg opgaat. Heeft u een waarschuwing gekregen en gaat u daarna weer de weg op met uw elektrisch skateboard? Dan kan de politie het voertuig ook in beslag nemen.

Qua wetgeving leven we blijkbaar in een bananenrepubliek want iedereen bij het OM, politie, de rijksoverheid, de korpsleiding en zelfs in de rechtbank zegt wat anders. De overheid streeft naar duurzaam reizen met duurzaam vervoer wat zo min mogelijk CO2 uitstoot maar mensen die hierin voorop lopen worden in Nederland genadeloos afgestraft.

Het is triest dat je op steenworp afstand van micromobiliteit vrijstaat België als forens niet naar je werk mag gaan met een Persoonlijk Licht Elektrisch Voertuig. Zo’n PLEV is geen science fiction want in tenminste 18 EU-lidstaten is dat al mogelijk. Nederland loopt daarin hopeloos achter.

Eén reactie op “Boete en inbeslagname elektrisch skateboard voor forens die ging werken”

  1. Xora avatar
    Xora

    De politie is er om mensen te beschermen, behalve in Nederland. Daar bestaat de politie om werkende burgers te pesten. Hebben ze echt niets beters te doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *