Posted on

by

in

Bijeenkomst ministerie I&W met experts over LEVs zonder stuur

Omdat LEVs zonder stuur zijn uitgesloten uit het LEV-kader vroegen wij ons vorig jaar af of het niet mogelijk zou zijn om ze in een aparte 1c categorie in te delen. Het ministerie van I&W gaf aan dat te gaan onderzoeken en onlangs kregen we een uitnodiging van onderzoeksbureau Tridee om een bijeenkomst met experts bij te wonen. Een bijeenkomst over LEVs zonder stuur zoals de Onewheel, EUC en het elektrisch skateboard.

We zijn vandaag met experts van het ministerie van I&W, SWOV, RDW, HAN University of Applied Sciences, Radboud Universiteit, Vrije Universiteit, Rijksuniversiteit Groningen en de TU Delft de diepte ingegaan en hebben gesproken over LEVs zonder stuur.

Inhoudelijk kunnen we niet ingaan wat er allemaal besproken is maar doel was om te kijken of LEVs in de categorie 1c veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Daarnaast ook discussie over de techniek en voertuigbeheersing. Experts uit onze achterban hebben een demonstratie gegeven.

We snappen dat we vaak gezien worden als een rebellenclub maar vandaag zaten namens Legaalrijden een arts, student, een verkeerskundige  en een regisseur/producer aan tafel. Allemaal gebruikers van LEVs die hun expertise namens alle LEV gebruikers in Nederland hebben gedeeld met de specialisten die door het ministerie waren uitgenodigd.

Een zeer constructieve dag waarvan de eindconclusie en andere bevindingen uiteindelijk zal worden gedeeld aan de Tweede Kamer.

12 reacties op “Bijeenkomst ministerie I&W met experts over LEVs zonder stuur”

 1. Tim avatar
  Tim

  Top inzet! We zullen allemaal graag lezen wat er in het onderzoeksrapport staat dat naar Den Haag gaat

 2. Luuk avatar
  Luuk

  Helemaal super dat we eindelijk aan tafel zitten.

 3. Harry avatar
  Harry

  Goed gedaan. Ik ben nog wel even benieuwd naar de algehele tendens van jullie voorkomen? Enigszins begrijpelijk dat inhoud van gesprekken niet wordt gedeeld, maar is het voor de onderzoekers dan zoiets van, goh leuk om te zien zo een onewheel of weet eigenlijk iedereen al van de mogelijkheden en dit een bevestiging geweest?

  Ennnnn als iedereen daar was dan hebben jullie toch ook wel ff een flinke wakeup asskick gegeven aan het I&W en RDW dat ze nou echt eens op moeten schieten met regelgeving en als laatste kindje van Europa niet zo moeten janken over die invoering, toch….?

 4. Luuk avatar
  Luuk

  Weer iets tegengekomen. Wordt iets verder ingegaan op het uitstel van invoering van het LEV kader en onderzoek naar categorie 1C. Niet heel spannend overigens.

  https://www.ndfr.nl/content/blg-1027699

 5. Tessa avatar
  Tessa

  Heel goed dat het ministerie dit heeft opgepakt en super dat Legaalrijden de kans heeft gekregen om te vertellen dat levs zonder stuur prima op de weg kunnen.

 6. Marc avatar
  Marc

  Oh ik hoop zo erg dat dit iets word! Ik zou graag de auto laten staan en trein+OW pakken!

 7. Ivo avatar
  Ivo

  Dit is hoe ik democratie het liefste zie. Mooi dat het ministerie deskundigen bij elkaar brengt om over levs te praten. Heel benieuwd naar de eindconclusie.

 8. Rb1 avatar
  Rb1

  ik hoop zooo dat ik binnenkort legaal en verzekerd mag onewheelen! en voor een rebellenclub zijn jullie best smooth hoor 😘

 9. PeterT avatar
  PeterT

  Wauw mensen, goed bezig hoor!

 10. Eddie avatar
  Eddie

  Legaalrijden….. de ANWB van de levs

 11. Gosse Bijlenga avatar
  Gosse Bijlenga

  Top om te lezen. Ik hoop dat dit gaat helpen. Het lijkt in ieder geval de eerste serieuze stap om kennis te vergaren.

 12. Kees van der Kooij avatar
  Kees van der Kooij

  Eindelijk een positieve wending in deze slepende zaak 🙂
  Dank voor dit bericht en dank voor jullie inspanning al die tijd waardoor dit nu mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *