Posted on

by

in

Berlijnse denktank laat zien wat je kan met 1 kilowattuur (kWh)

Agora Verkehrswende is een Berlijnse denktank die klimaatvriendelijk en duurzaam vervoer in Duitsland wil bevorderen. Zo maken ze voor de overheid hapklare documenten waarin feitelijk in één keer in Jip-en-Janneketaal te zien is hoe bijzonder efficiënt PLEV’s zijn in vergelijking met andere gemotoriseerde voertuigen.

Met 1 kilowattuur (kWh) energie kan je met de gemiddelde PLEV een afstand afleggen van 100 kilometer. Een benzineauto kan nauwelijks twee kilometer (km) afleggen. Je kan dus stellen dat een PLEV 50 keer zuiniger is dan een benzineauto.

Het kabinet en de mobiliteitssector hebben in Nederland bedacht dat particulieren in 2021 een aanschafsubsidie van 6000 euro krijgen op de aanschaf van een stekkerauto.

Zoals je ziet kan die met 1 kWh zo’n 6 kilometer overbruggen. Dat is waar 48% van de bevolking een auto voor gebruikt, om gemiddeld zo’n 5 kilometer af te leggen. In die auto’s zit meestal ook maar één persoon. Met de subsidie van één stekkerauto kan je al gauw 4 vehicle-grade PLEV’s kopen.

Wij willen als PLEV gebruikers graag meedenken aan klimaatdoelstellingen, dat hoeft echt niet maanden lang aan een klimaattafel. Dat kan gewoon in 5 minuten op een half A4’tje en is nog gratis ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *