Posted on

by

in

Ben je nu wel of niet verzekerd als je verongelukt op een LEV zoals de e-step

Naar aanleiding van een ongeval met een e-step in Utrecht maakte RTV Utrecht een reportage over Lichte Elektrische Voertuigen zoals de e-step, Onewheel, EUC en het elektrisch skateboard. Wij hebben daar ook aan meegewerkt omdat het goed is om inzichtelijk te maken dat je niet verzekerd bent als je op een LEV op de openbare weg gaat rondrijden. Het artikel en het video verslag kan je via deze link lezen en zien op de website van RTV Utrecht.

In het artikel staat ook de onderstaande foto van het ongeval van de e-step. Deze bloederige foto is gemaakt door politie Utrecht Stad. De politie waarschuwt zelf ook dat je onverzekerd bent op de meeste elektrische steps die nu rondrijden. De bestuurder van de elektrische step veroorzaakte het ongeval met een fietser door op de verkeerde weghelft te rijden. Gevolg was een frontale botsing.

De fietser had gelukkig niks maar de bestuurder van de e-step had een hoofdwond en was even buiten bewustzijn geraakt. Daardoor moest de bestuurder van de e-step met een ambulance naar het ziekenhuis worden afgevoerd. De politie suggereert op social media zoals Instagram en Facebook dat de bestuurder van de elektrische step deze kosten zelf moet betalen:

 De bestuurder van de elektrische step kan een peperdure rekening verwachten, daar zij alle gemaakte kosten zelf moet betalen (ziekenhuisverblijf, ambulance etc).

Dat je in Nederland maar ook in het buitenland niet verzekerd bent voor schade aan de e-step of aan derden is duidelijk maar je hebt altijd recht op zorg in Nederland. Als je naar het ziekenhuis wordt vervoerd, vallen ook deze kosten onder de Basisverzekering. Je betaald wel eigen risico.

10 reacties op “Ben je nu wel of niet verzekerd als je verongelukt op een LEV zoals de e-step”

 1. Noortje avatar
  Noortje

  De politie heeft altijd gelijk, maar nu even niet, Goed dat jullie dit laten zien en vreemd dat de politie dit soort foto’s verspreid via hun social media kanalen. Het is denk ik voor het eerst dat ik zo’n bloederige foto van een ongeval zie, niet heel respectvol van de politie.

  1. Andrei avatar
   Andrei

   So true Noortje, it’s almost like, they, are, “biased” 😲? (can’t, be, right? /s).

 2. Anja avatar
  Anja

  Als je verongelukt, wat maakt het dan nog uit of je er verantwoordelijk voor bent.

 3. Hidde de Vries avatar
  Hidde de Vries

  Het blijft heel vreemd dat Nederland zo vreselijk achterloopt met wetgeving voor de elektrische step. Je gaat haast denken dat de overheid dit bewust aan het tegenhouden is. Voor de mensen die nu al rondrijden hoop ik dat ze het snel gaan legaliseren. Maar ik las hier onlangs dat ze 2023 niet eens gaan halen. Dus nog een jaar onzekerheid en dit soort ongevallen die soms ook niet goed aflopen. Daar bedoel ik mee dat mensen diep in de buidel moeten tasten om zelf de schade te vergoeden. De overheid is nalatig!!

 4. Louis Maes avatar
  Louis Maes

  Bij ons in België ben je voor schade aan anderen via een familiale verzekering verzekerd. Dit doen ze ook in Frankrijk, Italië, Luxemburg, Portugal, Spanje, Bulgarije, Denemarken, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Letland, Litouwen, Malta, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Zweden, Noorwegen en binnenkort ook in Ierland. Dat zijn inmiddels 21 landen in Europa waar je via een aansprakelijkheidsverzekering verzekerd met een e-step, elektrisch skateboard, EUC of een Onewheel kan rondrijden. Behalve in Nederland… dat is toch absurd? Een zot kabinet hebben jullie.

 5. Thomas van Amelsvoort avatar
  Thomas van Amelsvoort

  Naar mijn weten niet verzekerd op de openbare weg. Enkel op privé terrein, zoals je tuin.

 6. Timon Kuik avatar
  Timon Kuik

  Ach gelukkig is het allemaal weer erg logisch. Een student die keihard langs mij fiets en dus zeker harder als 25 km/u gaat op zijn gare krakende fiets is verzekerd. Ik op mijn fatbike niet terwijl ik 19 km/u rijd. Wie snapt het nog.

 7. Millar Philippe avatar
  Millar Philippe

  Nope. Alleen bij de goedgekeurde steps. Zo eenvoudig is het.

  1. Nikki avatar
   Nikki

   Er zijn in Nederland geen e-steps te koop die goedgekeurd zijn. De keuringen zijn zo streng dat ze niet door de keuring komen. De e-steps die wel door de keuring zijn gekomen wil niemand hebben omdat ze eruit zien als een invalide voertuig. De fabrikanten die deze e-steps verkochten zijn inmiddels ook failliet. Alle e-steps die je in de rest van de wereld ziet rondrijden mogen nu en ook na de invoering van het LEV-kader niet de weg op.

 8. Tycho avatar
  Tycho

  Juist ik kom regelmatig fietsers tegen op mijn weg helft. Gelukkig rijd ik rustig. Maar als er een fietser tegen me aan fietst kijken ze natuurlijk wel naar mij op een onverzekerde euc. Dus je vraagt je echt af ik blijf wachten of hem gewoon peer voordat de politie mij dure euc in beslag neemt omdat ik hem niet kan vezekeren. Motorjas en helm zorgen er wel voor dat ik niet naar het ziekenhuis hoef met een aanrijding van kamikaze fietser. Ohja met auto ook bijna meerdere fietsers aangereden omdat ze er voor springen. Leuk he dat ze beschermd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *