Posted on

by

in

Barry Madlener aan de slag als nieuwe LEVminister

In december tijdens het formatie proces gokten we dat Barry Madlener of Wytske Postma de nieuwe minister van infrastructuur & waterstaat zou worden. Op 11 juni feliciteerden we Barry Madlener alvast met zijn benoeming als minister.

Beste meneer Madlener, beste Barry,

Omdat we al jaren wachten op de legalisatie van Lichte Elektrische Voertuigen willen we u graag als eerste lobbygroep (zonder winstoogmerk) feliciteren met uw aanstaande benoeming. We hopen dat we onder uw bewind op I&W eindelijk legaal kunnen rondrijden in Nederland.

Hierbij ook de vraag of we een keer met u in gesprek kunnen om het proces van legalisatie te versnellen.

Vriendelijke groeten,

Legaalrijden.nl

Twee dagen later bleek onze gok juist en kwam de bevestiging dat Madlener minister zou worden in het kabinet Schoof. Madlener diende namens de PVV sinds 2021 al diverse moties in om de e-step zo snel mogelijk toe te staan op de openbare weg. We zijn benieuwd of hij die visie nu ook wil doorvoeren in haalbare wetgeving.

Het vorige kabinet heeft met hulp van de fietslobby de legalisering van o.a. de e-step onmogelijk gemaakt, nu en in de toekomst. Daar willen we graag over praten met de minister.

3 reacties op “Barry Madlener aan de slag als nieuwe LEVminister”

 1. Alex avatar
  Alex

  Vraag of ze het gelijk kunnen stellen aan de duitse toelating zo dat als ze in duitsland goedgekeurd zijn ook in Nederland verzekerd en gebruikt kan worden

  1. Nikolaus avatar
   Nikolaus

   waarom wil je een streng Duits beleid, als de rest van Europa voorbeeld voor meer vrijheid is?

   1. Clarissa avatar
    Clarissa

    Ja inderdaad, gelijkstellen aan een fiets en e-bike is veel logischer. Dat doen de meeste landen in Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *