Posted on

by

in

Amsterdam wil geen elektrische deelsteps in de stad

Amsterdam wil geen elektrische deelsteps in de stad. Dat blijkt uit een motie die het college van burgemeester en wethouders verzoekt om e-steps en bijzondere bromfietsen uit te sluiten als deel- en huurvervoer in het stedelijk beleid.

Aanleiding is het nieuwe LEV-kader die het vanaf 2023 mogelijk maakt om deelsteps op de openbare weg te laten rijden. Daarnaast is Amsterdam een fietsstad en is het volgens de politieke partijen niet wenselijk als er deelsteps gaan rondrijden of dat ze overal achtergelaten worden. 

Wij snappen de keuze van Amsterdam wel. Het zou ons niks verbazen als steden als Utrecht binnenkort ook volgen. Maar er zijn ook steden die qua infrastructuur wel geschikt zijn voor deelsteps. Denk bijvoorbeeld aan Rotterdam. 

Foto: Alexander Schimmeck

9 reacties op “Amsterdam wil geen elektrische deelsteps in de stad”

 1. Anoniem avatar
  Anoniem

  Deelsteps zijn volgens mij een heel slecht idee en geven een slecht beeld over de gemiddelde e-step gebruiker

 2. Anti-deelstep coalitie avatar
  Anti-deelstep coalitie

  Heel goed dit. Deelsteps veroorzaken alleen maar chaos en ellende. Goed dat Amsterdam dit zo oppakt. Hopelijk volgen andere steden snel.

  1. Nikolaus avatar
   Nikolaus

   de vraag is: gaan deelsteps meer helpen of schaden voor ons privé gebruik toekomst? ik denk toch het eerste. dan is er een basis gelegd.

 3. Tessa avatar
  Tessa

  Alle negatieve berichten over de e-step zijn vrijwel altijd terug te voeren op de deelstep. Er staat vaak e-step terwijl er deelstep had moeten staan. Mede door de leveranciers van deelsteps heeft de e-step een slecht imago gekregen. Het is goed dat Amsterdam dat ook ziet.

 4. Jacco avatar
  Jacco

  Invest-NL heeft miljoenen belastinggeld gestoken in het Franse DOTT met een vestiging in Amsterdam. De aandeelhouder van Invest-NL is het ministerie van Financiën en daarmee heeft de Nederlandse overheid geld geïnvesteerd in Deelsteps die in Nederland verboden zijn en in ieder geval in Amsterdam vanaf 2023 ook niet de weg op mogen.

  Bron: http://www.legaalrijden.nl/blog/overheid-investeert-publiek-geld-in-verboden-deelsteps/

 5. Menno avatar
  Menno

  In de gemeente waalwijk rijden al deelstepjes rond.

  https://citysteps.app/pers/

  1. Nikolaus avatar
   Nikolaus

   nepfietsen. je denkt toch niet, dat ze een step toelaten.

  2. Peter avatar
   Peter

   Typisch voorbeeld hoe gestoord we in Nederland zijn. Als het op een fiets lijkt dan mag het ineens.

   1. andre avatar
    andre

    terwijl de steps CE goedgekeurd zijn. Want als de step ondeugdelijk is had deze geen CE keurmerk ontvangen om in Europa te worden verkocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *