Posted on

by

in

Always wear a helmet, safety first

Uit de enquete van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat die we onlangs met jullie hebben gedeeld bleek dat er een meerderheid is die tegen een helmplicht is voor gebruikers van een e-step. Gebruikers van een elektrisch skateboard of een Onewheel zijn vrijwel allemaal unaniem voor het dragen van een helm. Er is ook een kleine groep die het logisch zou vinden om dit aan de gebruikers zelf over te laten.

Toch raden we iedereen aan om een helm te dragen. Zelfs de beste professionele skateboarders zoals Tony Hawk dragen een helm. Zo ook Brian Reber uit de VS die onlangs onderuit ging op zijn Onewheel. Hij vermoed dat de helm zijn leven heeft gered. Als je kijkt naar de breuk in zijn helm dan lijkt ons dat een understatement.

Gelukkig zien we onder de huidige gebruikers van lichte elektrische voertuigen in Nederland vrijwel geen ongevallen. Het aantal ongevallen is bij persoonlijk gebruik wereldwijd nihil en als ze al plaatsvinden is het vrijwel altijd (eenzijdig) lichamelijk letsel.

Als LEV’s in Nederland gelegaliseerd worden is het goed om ook een registratie bij te houden van het aantal ongevallen. Uitsplitsing per categorie e-step, Onewheel, monowheel en elektrisch skateboard zou handig zijn. Daarnaast zou een beschrijving van het letsel plus oorzaak ook zinvol zijn. Die van deelsteps kennen we inmiddels al. Bij persoonlijk gebruik hebben we nog steeds een positief beeld en zou je, je veel meer zorgen moeten maken over e-bikes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *