Posted on

by

in

Al meer dan 200 aanmeldingen voor onze LEV demonstratie in Amsterdam op 10 juli

Over een week zal onze maar vooral jullie demonstratie plaatsvinden in Amsterdam. Meer details daarover kan je hier vinden. Aanmelden kan nog steeds via Facebook maar ook via onze social media kanalen. We hebben inmiddels meer dan 200 aanmeldingen binnen gekregen uit binnen en buitenland. Het is goed om te zien dat LEV gebruikers uit onze buurlanden ons ook steunen.

Deze demonstratie is cruciaal voor iedereen die in de toekomst legaal een LEV op de openbare weg wil gaan gebruiken in Nederland. Via onze petitie geven we al een signaal aan de overheid en we zitten al aan tafel over de besluitvorming maar de meest cruciale dingen voor het zorgeloos gebruik van een LEV in Nederland zijn nog steeds niet geregeld. Ze staan ook niet in de plannen (LEV kader) die het kabinet deze week aan de Tweede Kamer gaat sturen.

Technisch gezien kan alles wat nu al op de weg aan het rijden is in Nederland aan LEVs zo de schroothoop op als de plannen van het kabinet werkelijkheid worden. Denk daarbij aan zo’n 50.000 LEVs. Dezelfde LEVs die nu al in tenminste 18 Europese lidstaten gewoon via een aansprakelijkheidsverzekering legaal op de openbare weg rijden en dan ook nog eens zonder noemenswaardige problemen. Zelfs de ongevallen zijn nihil bij persoonlijk gebruik. Maar hier willen we graag het wiel opnieuw uitvinden met allemaal deskundigen die tegen zijn en nog nooit een LEV in het echt hebben gezien, laat staan erop hebben gereden.

Mocht je, je nog niet aangemeld hebben voor de demonstratie doe dat dan alsjeblieft via de onderstaande link.

[epcl_button label=”Facebook Event” url=”https://www.facebook.com/events/1150415685474010/” type=”outline” color=”blue” size=”regular” icon=”fa-calendar-check-o” target=”_blank” rel=”dofollow”][/epcl_button]

Kortom dit is het moment om te laten zien dat je legaal wil rijden op een e-step, Onewheel, elektrisch skateboard of een EUC. De toekomst is nu, als we nu niks doen dan kan je binnenkort alleen een samengestelde e-step met de exclusieve eisen van de overheid (RDW) kopen. Het zijn Noord-Koreaanse toestanden waarbij je de vrijheid en het recht om zelf elk vervoermiddel wat je zelf wil kopen ontnomen zal worden. Er is dus echt actie nodig om te laten zien dat de LEV gebruikers van nu daar niet in mee gaan.

Maandag gaat de Amsterdamse driehoek (de burgemeester, de politiechef en de officier van justitie) zich buigen over route die we gaan rijden door Amsterdam. Als we daar meer over horen lees je dat natuurlijk op onze website en social media kanalen.

Update 5 juli 2021:

De driehoek, burgemeester Halsema, de politie en het Openbaar Ministerie hebben onze demonstratie van aanstaande zaterdag in Amsterdam verboden. Dat we een route gaan rijden door Amsterdam met verboden voertuigen is niet mogelijk. Ook als we ons verzamelen op een plek zoals de Dam is dat niet wenselijk. We mogen volgens de driehoek naar Amsterdam komen om te demonstreren maar dan wel zonder voertuig. Meer daarover kan je hier lezen.

3 reacties op “Al meer dan 200 aanmeldingen voor onze LEV demonstratie in Amsterdam op 10 juli”

 1. Nikolaus avatar
  Nikolaus

  legaalrijden, wanneer is bekend, of het duitse model wordt toegepast? zodra dit zou gebeuren mag er opnieuw geprotesteerd worden, want de huidige maar ook toekomstige step gebruikers hebben er idd. niks aan…

  1. Peter avatar
   Peter

   Dat is al bekend, het staat in de plannen (LEV kader) van het kabinet.

 2. Nikolaus avatar
  Nikolaus

  dat is weer voer voor een newsitem op legaalrijden. kunnen onze LEVs nu al de vuilnisbak in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *