Posted on

by

in

Agenten vinden het ook belachelijk dat LEV’s nog steeds niet legaal zijn

We zien dat er de afgelopen maanden een extreme toename is geweest in de verkoop van Lichte Elektrische Voertuigen. Je kan ze nu echt op elke straathoek kopen. Na de e-step zien we ook dat de vraag naar de Onewheel enorm blijft stijgen. Bij de e-step loop je nog steeds het risico dat de politie hem direct in beslag neemt. Bij elektrische skateboards zou je volgens de Rijksoverheid eerst een waarschuwing moeten krijgen en bij de Onewheel ook maar bij dit voertuig zit een maas in de wet zodat sancties ingewikkeld zijn.

We krijgen helaas nog steeds dagelijks meldingen van mensen waarvan hun LEV direct in beslag is genomen maar er zijn ook positieve geluiden. Die benoemen we niet per locatie omdat we het zeer waarderen wat er momenteel gaande is. Maar we hoorden de afgelopen week herhaaldelijk dat politie agenten mensen staande hadden gehouden met een LEV en ze daarna hebben laten doorlopen of doorrijden. Zonder berisping of waarschuwing en een aantal keer ook met de boodschap dat ze het zelf ook belachelijk vinden dat je er in Nederland nog niet mee mag rondrijden. Dat is ook chefssache maar het is fijn om te horen dat ze dat nu ook in het veld uitvoeren.

Dat is de revolutie waar we al langer op hopen maar het geeft vooral aan dat vrijwel iedereen in Nederland ziet dat je Lichte Elektrische Voertuigen prima kan toelaten op de openbare weg. Zelfs de politie begint ze te gedogen. Gebruikers reguleren het zelf wel, dat zie je vrijwel in elke stad op dit moment en dat is ook bijna niet meer te handhaven. Begrijpelijk want waarom zou je moeilijk gaan doen om een vervoermiddel waarvan de ongevallen nihil zijn.

4 reacties op “Agenten vinden het ook belachelijk dat LEV’s nog steeds niet legaal zijn”

 1. Kuro avatar
  Kuro

  Dan gewoon gedogen toch? Er is geen specifieke wetgeving dat ze illegaal zijn. Ik snap niet dat ze de moeite nemen voor inbeslagname bij mensen die geen vlieg kwaad doen. Zijn genoeg echte onrust veroorzakers om achter aan te gaan.

  1. Jurjen avatar
   Jurjen

   Er is juist wel een specifieke wetgeving dat ze illegaal zijn. Helaas!

 2. Ryan avatar
  Ryan

  Ja dat woordje ‘gedogen’ gebruikte ik ook bij mijn aanhouding in Zoetermeer. Geen waarschuwing, maar boete. OVJ bepaalt nog. Dus sommigen mogen lekker doorrijden, ik krijg een justitiële aantekening op mijn naam. Top!

  1. Felix avatar
   Felix

   Zelfde verhaal toen ik werd aangehouden vorige week. Boete zo ie zo aanvechten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *