Posted on

by

in

9.000 handtekeningen voor de petitie

We hebben inmiddels 9.000 handtekeningen verzameld en daar zijn we heel trots op. We krijgen steeds meer steun voor de petitie. Steun van instanties die er nu nog niet publiekelijk voor uit durven komen maar waar heel veel PLEV gebruikers binnenkort heel blij van gaan worden. Via ons lobby circuit hebben we al best wel veel voor elkaar gekregen.

Dat hebben we ook te danken aan de ESK8 (elektrisch skateboard) community die ons in real time voorziet van feedback, donaties en ons kracht geeft om door te gaan. Donaties om flyers te drukken voor BrightDay, het grootste tech festival van Nederland waar wij ook aanwezig mogen zijn. Hoe cool is dat, erkenning voor hetgeen waar wij mee bezig zijn.

Die erkenning krijgen we inmiddels ook in de politiek. Na de SP nodigde het CDA ons uit om op de koffie te komen en D66 liet weten dat ze de minister op het eerstvolgende Algemeen Overleg over Verkeersveiligheid gaat vragen waarom wij niet zijn uitgenodigd. We hadden ook een reactie verwacht van GroenLinks maar daar staat de autoreply functie altijd aan. Inmiddels steunt ook Youth for Climate ons en daar hechten we eigenlijk veel meer waarde aan want dat is de organisatie in Nederland die echt groen is.

We begonnen de petitie met de titel legaliseer PLEV’s, wat staat voor Personal Light Electric Vehicle. Inmiddels hebben we ook contact met leveranciers van deelsteps zoals Lime en Bird. Ze steunen ons met de petitie en wij zijn door de nieuwe verbeterde deelsteps ook overtuigd geraakt dat het verhuur van deze e-steps in Nederland een bijdrage kan leveren aan emissievrij vervoer in steden.

Qua persoonlijk gebruik kunnen we (gelukkig) nog steeds melden dat wij het afgelopen jaar geen gebruikers hadden die ongelukken hebben veroorzaakt. Daar zijn we best trots op. Er valt wel eens iemand van zijn board maar dat is dan verklaarbaar en tot nu toe altijd met eenzijdig letsel. We kunnen daarmee ook alle angstaanjagende spookverhalen weerleggen, met de nadruk op persoonlijk gebruik.

In meer dan 18 EU-lidstaten rijden PLEV’s zonder noemenswaardige problemen op de weg. Nederland is een van de laatste lidstaten waar het verboden is en waar je een boete van €410 krijgt en je PLEV in beslag wordt genomen. Buitensporige maatregelen voor gebruikers die alleen maar uitstootvrij naar hun werk of school willen rijden en vaak geen auto meer willen gebruiken. Steun de petitie, op naar de 10K 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *