Posted on

by

in

2020 het jaar van de PLEV

2020 zou wel eens het jaar van de PLEV kunnen worden. Het team van legaalrijden.nl maar zeker ook de community kijkt uit naar een belangrijk jaar voor de legalisatie van Persoonlijke Lichte Elektrische Voertuigen in Nederland.

We zagen in 2019 dat Legaalrijden.nl als platform in de media inmiddels het aanspreekpunt is geworden over persoonlijke mobiliteit en over de legalisering van micromobiliteit in Nederland. Denk daarbij aan de Telegraaf, AD, NOS Journaal, RTL Nieuws, Bright, BNN/VARA en lokale media.

Daar zijn we natuurlijk best trots op maar vreemd is het natuurlijk niet omdat we in Nederland de grootste gebruikersgroep van (P)LEV’s vertegenwoordigen met de petitie. Daarmee hebben we alle kennis in huis. We merken in onze gesprekken in het lobbycircuit dat er een versplintering is van allemaal stichtingen, lobbyisten en denktanken die allemaal bezig zijn met hetzelfde doel. De kracht van legaalrijden.nl is dat we vooral gebruikers vertegenwoordigen en daarmee de kern van persoonlijke mobiliteit.

Trots zijn we ook dat we volgend jaar, net als dit jaar weer aan tafel zitten bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het is een erkenning van ons platform van gebruikers wat in een paar maanden tijd is uitgegroeid als de bron met ervaringsdeskundigen die precies weten hoe je PLEV’s veilig en verzekerd in het straatbeeld kan implementeren.

Trots zijn we nog meer op het aantal ongevallen van de huidige PLEV gebruikers in Nederland, die zijn nihil. Persoonlijk gebruik is veel veiliger dan de meeste mensen denken. Dat zien we ook in onze community met duizenden gebruikers in België, Duitsland en Frankrijk.

We wensen iedereen een voorspoedige jaarwisseling en gaan in het jaar van de PLEV weer hard aan de slag om Persoonlijke Lichte Elektrische Voertuigen in Nederland te legaliseren. Filmpje….

https://www.instagram.com/p/B6ng_r3JJ7w/?utm_source=ig_web_copy_link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *