Posted on

by

in

18 september demonstratie in Berlijn voor en door LEVs zonder stuur

Met 400 LEV eigenaren legaal door Berlijn rijden? Dat gebeurde vorig jaar en ook al eerder met een iets kleinere groep. De opkomst bij deze demonstraties voor de legalisatie van LEVs zonder stuur zien we elk jaar groeien en ook dit jaar is er weer een demonstratie.

In Duitsland zijn LEVs zonder stuur net als in Nederland nog steeds verboden op de openbare weg. Net als wij willen ze legaal en verzekerd kunnen rondrijden en hebben we dus een gezamenlijke wens.

Daarom is er op zaterdag 18 september 2021 opnieuw de traditionele “Free Hands Ride” in Berlijn. De Duitsers kunnen wel gebruik maken van hun vrijheid van meningsuiting en onder politie begeleiding een group ride van 20 kilometer houden dwars door Berlijn.

Het ontmoetingspunt op 18 september om 14:30 uur is bij de Mercedes Benz Arena. De epische route gaat langs de Brandenburger Tor en via Potsdamer Platz naar Tempelhofer Feld.

Net als voorgaande jaren zijn ook dit jaar alle mensen die Legaalrijden steunen ook uitgenodigd door de organisatie. Enige eis is dat iedereen een helm moet dragen en vanwege de huidige Corona eisen een mondkapje. Als je een LEV hebt zonder stuur zoals een e-step mag je ook meerijden.

In Nederland kan je met je LEV helaas geen gebruik meer maken van je vrijheid van meningsuiting en onder politie begeleiding door een stad rijden om te demonstreren. Gelukkig zijn de Duitsers wel gastvriendelijk. Dus mis deze epische tocht niet en kom op 18 september net als ons naar Berlijn.

Meer info kan je hier lezen en hier kan je een indruk krijgen hoe de demonstratie eruit zal zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *