Posted on

by

in

10 juli legaalrijden demonstratie Amsterdam: walk the LEV

Legaal wandelen? Dat is wat we zaterdag gaan doen in Amsterdam. Noodgedwongen omdat we niet op onze verboden Lichte Elektrische Voertuigen mogen rijden. Nu niet en als de plannen van het kabinet doorgaan ook niet in de toekomst. Vrijwel alle LEVs die nu al in Nederland verkocht zijn zullen nooit door de verplichte keuring van de RDW komen.

Dat is ook waarom wij voor zelfregulering zijn. Geen betutteling van de overheid maar zelf kunnen kiezen waarmee je van A naar B gaat rijden. Op zich niet heel vreemd want dat doen ze nu ook al in tenminste 18 EU-lidstaten.

Kom zaterdag naar Amsterdam om een statement te maken. Het is ook het moment om (op 1,5 meter) met lotgenoten in gesprek te gaan. Uitingen in de vorm van opvallende borden en spandoeken zijn ook toegestaan.

Rijden is LEV inleveren bij de politie maar met je LEV lopend demonstreren is geen probleem. Zorg dus dat je erbij bent. Hoe meer mensen des te meer impact.

We verzamelen om 12:00 uur op de Ruijterkade (Amsterdam River Cruise Port)
Om 12:30 uur lopen we een korte route naar het Beursplein.
Op het Beursplein hebben we een aantal sprekers

Tot slot normaals het nadrukkelijke verzoek om zaterdag in Amsterdam niet op je LEV te gaan rijden. Niet voor, na of tijdens de demonstratie. De politie gaat hier zaterdag extra op controleren.

Aanmelden voor de demonstratie hebben we het liefst via Facebook. Deelname aan de demonstratie is gratis maar teken wel de petitie.

[epcl_button label=”Facebook Event” url=”https://www.facebook.com/events/1150415685474010/” type=”outline” color=”blue” size=”regular” icon=”fa-calendar-check-o” target=”_blank” rel=”dofollow”][/epcl_button][epcl_button label=”Teken de petitie” url=”https://legaliseerplevs.petities.nl/” type=”outline” color=”blue” size=”regular” icon=”fa-calendar-check-o” target=”_blank” rel=”dofollow”][/epcl_button]

Probeer zoveel mogelijk met het OV naar de demonstratie te reizen. Met een dagretour dal reis je voor € 17,50 van elk station in Nederland naar Amsterdam.

Tot zaterdag!

10 reacties op “10 juli legaalrijden demonstratie Amsterdam: walk the LEV”

 1. WallieWortel avatar
  WallieWortel

  Zullen er OneWheels aanwezig zijn? Want die vond ik een beetje lastig uit te laten aan de lijn. Als een baby tillen is ook geen pretje op een begeven moment. Ik ben benieuwd naar de impact die hiermee gemaakt kan worden. En wat de sprekers te zeggen hebben.

  Zelf ben ik nog niet erover uit of ik erbij ben maar hopelijk wordt het volop gefilmd zodat iedereen het terug kan kijken.

 2. Clarissa avatar
  Clarissa

  Als je in de Onewheel app kijkt onder grouprides gaan er al 38 mensen met een Onewheel. De meeste mensen die een Onewheel hebben gebruiken de app niet eens dus de opkomst zal best groot zijn.

  Je kan je Onewheel op een steekkarretje zetten en als je op YouTube zoekt naar Onewheel leash dan is een simpel touwtje ook nog genoeg om je Onewheel mee te trekken.

  Achteraf video kijken hoe het was is geen optie, dit is een van de belangrijkste demo’s van het jaar. We moeten een statement maken. Die maak je als community met z’n allen en niet door thuis op de bank af te wachten.

  1. Thijmen avatar
   Thijmen

   Precies! Al die mensen die denken die gasten van Legaalrijden fixen die legalisatie wel even moeten nu ook eindelijk eens wakker worden. Er rijden 50.000 LEVs rond in Nederland. Als daarvan maar 200 mensen komen opdagen dan is legalisatie blijkbaar niet zo belangrijk voor ze?

 3. Peter avatar
  Peter

  Vergeet niet dat toen we eens met een groepje mensen op nieuwjaarsdag op het Binnenhof zijn samengekomen dat, dat daarna door de VVD en de SP is aangehaald in een debat over LEVs in de Tweede Kamer. Het gaat vaak niet eens om het moment maar om de beeldvorming achteraf. Als we laten zien dat, dat groepje nog steeds aan het wachten is en dat het groepje een grote groep is geworden dan heeft dat echt impact.

 4. Matthijs avatar
  Matthijs

  Leuk idee, maar, wie gaan jullie hiermee bereiken? Het lokale nieuws? De politiek zit in Den Haag (en heeft bijna zomervakantie).

  1. nikki avatar
   nikki

   Het gaat vooral om de beeldvorming. Zoals Peter hierboven al aangaf worden onze demonstraties zelfs aangehaald bij debatten in de Tweede Kamer. Met veel mensen maak je een statement, thuis op de bank blijven zitten is geen optie. Dus tot straks!

   1. Matthijs avatar
    Matthijs

    Mijn longboard bezit helaas geen motor dus ik kon niet meedoen met de tocht vorig jaar hier in Den Haag, wel toejuichen. Ik durf het zelf nog niet aan door de wout hier, in het centrum en vooral op Scheveningen. Desalniettemin steun ik jullie van harte, en heb jullie petitie al lang geleden getekend. Mijn statement maak ik door dan maar met mijn turbodiesel naar het werk te crossen, ipv mijn elektrieke longboard en step.

    1. Matthijs van der Linden avatar
     Matthijs van der Linden

     Inmiddels ben ook ik over en rij ik vrolijk (en rustig) rond op een elektrisch longboard. Bij een volgende demonstratie in Den Haag rij ik graag mee 🙂

     1. Matthijs avatar
      Matthijs

      Wat me opvalt zijn de leuke reacties die ik krijg, met name in de duinen. En opvallend veel zure blikken van fietsersbondfietsers.

 5. Tycho avatar
  Tycho

  Nou ook als we moeten lopen trekken we weer even aandacht for het probleem dat we niet legaal mogen rijden. Ik heb echt geen goed woord voor politie en overheid op dit moment. Mag ik met 1 wiel nog legaal rijden is er geen verzekeraar die ik kan vinden die het wil verzekeren en oom agent zegt rustig je kunt je overal voor verzekeren. Ze noemen het geen pev want je moet lev hebben om er op te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *